Monday, February 22, 2016

MUA Juju: Bayar Murah, Makeup Lawa

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bagi korang yang sedang mencari MUA untuk kahwin ke event ke area Perak, Kuala Lumpur mahupun Selangor, sila contact Kak Juju. Ramah betul dia ni. First time jumpa dah rasa macam jumpa perfect MUA untuk life. Macam nak hire je akak ni untuk daily makeup. Ihiks!

Since aku ni memang bukan kaki heavy makeup, memang susah bagi aku nak cari MUA (makeup artist) yang boleh memenuhi keinginan aku, dan murah dan hasil lawa macam bayar mahal.


Harga service dia memang murah. Korang try la nego ke, bodek ke, inshaAllah Kak Jue faham. Macam aku, dia charge murah (bawah RM500) untuk makeup 2 event hari yang sama and aku jumpa dia memang betul-betul last minit. Kalau tak memang aku makeup sendiri la haritu. 


Paling best Kak Juju ni, dia bukan main makeup je. Dia tanya kita dulu nak buat apa, then dia bagi pendapat dia. Kak Juju juga jaga keselesaan kita masa makeup. Kan aku makeup kat bilik, so cahaya memang limited jadi memang kene dongak ke atas, so Kak Juju position-kan aku macam baringkan kepala aku kat katil, so selesa la aku. Dah la bilik aku tu ekon, rasa macam nak tido je. Eh, ok terlari topik pulak. 

Make up nikah memang aku request untuk simple gila tanpa fake eye lashes yang turn out betul-betul simple and nampak natural. I like it, dan paling penting, suami I suka! sebab nampak la muka real aku bukan macam orang lain ^_____^


Kat bawah ni pulak make-up untuk sanding, petang tu. Dia touch up sikit je yang 'bekas' nikah pagi tu. Letak lipstick, shading sikit, eye shadow tambah sikit and letak fake eyelashes yang aku rasa macam tak pakai eyelashes pun. So natural.

Kiri tu tanpa flash dan kanan ada flash. Nampak tak beza dia? Tak ada kan? Bayangkan aku makeup ni pagi tu, dah makeup tahan sampai ke petang dan aku tak ada touch up apa-apa pun! Dah la muka aku jenis oily.

 

Aku tau korang mesti berminat punya lah. So, ni contact detail Kak Juju, MUA Perak, Kuala Lumpur dan Selangor yang menwarkan harga yang seriously bagi aku murah dan mampu 'milik'. Highly recommended dan aku puas hati dengan servis Kak Juju ni.
Julia Yahaya (Kak Juju)
Contact: 011 26275834
Email: cikmomotcute@gmail.com
Instagram: juju_is_cikmomot
Till then, bride-to-be :)

8 comments:

  1. Suka laaa, nampak natural jea make up. :)

    ReplyDelete
  2. cantik...nampak natural je. suka mekap light mcm ni. boleh try juga MUA ni nt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la. Harga memang berbaloi-baloi sangat. Baik lak tu akak ni.

      Delete
  3. Ya Allah cantiknya sis <3 if I ever dapat rezeki jadi sorang pengantin nanti nak macam tu jugak, lawa but neutral, inshaallah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much!
      Awak pun cantik jugak. :)

      Delete
  4. ehehe hamboi pengantin sorang tuuuu.. omey ja dia =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala. Akak tak datang masa Nikah ngan sanding tak dapat la jumpa.
      Anyways, thanks datang :D

      Delete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^