Wednesday, August 23, 2017

Servis Solekan Make-up daripada MUA Kak Rosniza

Assalamualaikum dan hai korang-s,

Haritu aku ada photoshoot gambar profile kat Kaio Studio Shah Alam. Pening jugak kapala fikir siapa nak make-up kau aku sebab nak solek sendiri, nanti tak lawa pulak atau nanti bila amik gamba tak nampak sangat pulak.

Aku pun tanya staff kat Kaio Studio dan deorang recommend MUA Kak Rosniza sebab ada banyak feedback yang positif daripada pelanggan mereka. Harga servis pun not bad. Thank you Kak Ros sebab sudi make up kan saya walaupun last minute.



Untuk photoshoot tu, ada 2 salinan pakaian. Memang plan untuk make up supaya sesuai untuk kedua-dua baju tu. Hasilnya, Kak Ros solek aku dengan solekan yang minimalis dengan sedikit sentuhan warna pink-purple. Bila tukar baju, tukar warna lipstick sahaja, dan wajah pun bertukar.

Memang aku taknak bulu mata palsu sebab nanti nampak heavy sangat. Kalau kat Kak Kos ni korang jangan risau, boleh je bagitahu dia korang nak yang macam mana, kot korang nak make-up yang macam Kim Kardashian ke kan. 

Kak Ros memang berpengalaman dalam menyolek orang. Antara job yang pernah Kak Rosniza dapat adalah merupakan official makeup artis untuk Muzik-Muzik 32 tau! Aiman Tino dengan Dayang Nurfaizah pun dia dah solekkan.

Make-up untuk pakaian pertama

Untuk pakaian ke-2 tukar lipstick dan adjust bedak.

Kak Ros juga ada buat servis make-up untuk orang nikah dan sanding dengan harga yang murah, set RM 500 sahaja untuk kedua-dua majlis. Paling best, servis make-up dari Kak Ros cover seluruh semenanjung. Tapi tengok la tarikh tu dia available atau tak.

Korang yang berminat nak tahu dengan lebih lanjut lagi tentang servis make-up by Kak Rosniza,boleh terus ke laman instagram (@makeupbyrosnizarose) atau call terus ke no hp dia. Cuba mention baca daripada blog ni, kotla dapat lagi extra diskaun.


Make-up by Rosnizarose (Kak Ros)
Contact: 012-3946881
Instagram: www.instagram.com/makeupbyrosnizarose


Till then,

9 comments:

  1. Pandai dia make up. Cantik nye dia buat eye liner too.

    ReplyDelete
  2. cantik gambarnya.. yani memang lawa pun.. mata besar.. bila ambil gambar dekat studia KAIO lagilah bertambah cun gambo nya.. hehehe

    ReplyDelete
  3. cantik..nampak flawless je..tak nampak tebal

    ReplyDelete
  4. Cantik sangat! Your brow so on point!

    xx
    Puiyeesss

    ReplyDelete
  5. You look really great in this makeup! very soft and sweet :)

    ReplyDelete
  6. So, for this photoshoot at Kaio, you have to hire your own make-up artist? Kak Ros really knows her stuff!

    ReplyDelete
  7. You are so pretty and your makeup artists enhanced your beauty. Kak Ros did a great job.

    ReplyDelete
  8. Wow cantik! I like her eye makeup skills. Your eyes looks very demure and bright.

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^