Friday, December 15, 2017

Kempen ‘Start Right, Charge Ahead’ dengan Red Bull dan Menangi RM 250,000

Hi korang,

Jenama minuman tenaga, Red Bull baru-baru ni telah melancarkan Kempen ‘Start Right, Charge Ahead’ yang bertujuan untuk mengubah cara pengambilan minuman tenaga, melalui kerjasama dengan YouTuber Malaysia untuk membantu korang mendapatkan hari yang produktif

Maka dengan itu, satu pertandingan konsumer telah dilancarkan. Kempen ini memberi peluang kepada pengguna untuk merebut hadiah wang tunai sebanyak RM250,000.

Menerusi kempen ini, Red Bull berhasrat untuk mendefinisi semula cara peminuman minuman bertenaga yang kaya dengan sejarah ini dan pada masa yang sama, pengguna mampu merealisasikan potensi penuh mereka dalam apa jua tugas atau aktiviti yang perlu dijalankan.



Red Bull mula diperkenalkan di Thailand pada tahun 1975, dan motivasi jenama tersebut adalah untuk mencipta minuman bagi mereka yang bekerja sekian hari untuk membantu mencergaskan semula badan dan minda mereka. 

Misi Red Bull pada tahun 2018 adalah: Walaupun Red Bull boleh diminum untuk menambahkan tenaga, tetapi ia juga seharusnya diminum sebelum menjalankan aktiviti fizikal dan mental. 

Korang tahu tak, korang bukan sahaja boleh minum Red Bull kalau tengah rasa penat, tapi juga boleh ambil minuman ini sebelum memulakan sabarang aktiviti, bekerja, bersukan, mengulangkaji ataupun memandu untuk melaksanakan tugas dengan lebih optimum.


Kerjasama dengan YouTubers Malaysia

Kolaborasi bersama Kyopropaganda, YouTubers Top Malaysia, untuk menunjukkan cara yang paling berkesan untuk menggunakan Red Bull. Tonton video tu di sini:
~ Instagram (www.instagram.com/p/Bcrw7N9livb)
~ Facebook (goo.gl/QF8WYY)

Cara Nak Menangi RM250,000 dengan kempen ‘Start Right, Charge Ahead’

1. Hanya perlu membeli dua produk Red Bull untuk menyertai pertandingan;
2. Simpan resit asal dan tab tarik tin;
3. Jawab ‘benar’ atau ‘salah’ pada satu soalan yang tertera di borang penyertaan.
4. Hantar penyertaan mereka melalui salah satu dari empat cara penghantaran yang tersedia iaitu borang penyertaan asal; SMS; Whatsapp; atau laman web Pertandingan Red Bull.


Pemenang hadiah yang dicari

1. 900 pemenang mingguan dengan RM200 setiap seorang;
2. Dua pemenang hadiah kedua dengan hadiah wang tunai RM5,000 setiap seorang;
3. Satu pemenang pertama yang bakal menerima RM10,000;
4. Satu pemenang hadiah utama yang akan membawa pulang wang tunai RM50,000.

Tarikh penyerahan akhir untuk pertandingan adalah pada Ahad, 31 Disember 2017.

Red Bull boleh didapati di semua kedai serbaneka utama, kedai minyak, kedai runcit, pasar raya dan pasar raya besar pada harga runcit RM3.10 untuk minuman tin perisa asli dan kurang gula 25% serta RM1.80 untuk minuman botol.

Maklumat lanjut mengenai pertandingan ‘Start Right, Charge Ahead’:
Website: www.redbull.com.my/peraduanchargeahead.
Facebook: www.facebook.com/RedBullMalaysia.


Till then,

9 comments:

  1. RM50k for first prize? Wow! Interesting campaign... Nak join jugak la

    Racheal_Foodilifecious

    ReplyDelete
  2. Baik. Rawlins mohon keluar dulu ye nak pergi beli Red Bull. Doakan kejayaan!

    ReplyDelete
  3. Hmmm nk Cuba la..tp lebih suka minimum livita...

    ReplyDelete
  4. looks like a good deal... must try and see if we can get lucky... hehehe... jommmmm

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^